úterý 15. května 2012

2x07

Muž beze cti (A Man without honor)

Čas neúprosně běží a máme tu další díl Hry o Trůny. 
Na úvod po začáteční znělce se ocitneme na Zimohradu, který je nyní pod nadvládou prince Theona Greyjoye. Zjistíme také, že z Theona se vyklubal pěkný zmetek - pravý Železný muž. 
Theon uspořádá lov na Starky.
Bratři Bran a Rickon se svým doprovodem - Oši a Hodora (mimochodem víte, že herec Hodora je povoláním DJ?) unikají ze spárů krakatice a cestují  severními zeměmi.

Jon Sníh a Ygritte stále cestují zamrzlými zeměmi ("pravého") severu a Jon musí nyní řešit horší věci než je zima, jako třeba neustálé popichování Ygritte. Zazní taky čtenáři oblíbená hláška "Ty nic nevíš Jone Sněhu" (You know nothing, Jon Snow). Jon Sníh si však stále myslí, že cestuje správným směrem, až pozdě pozná jako moc toho neví.

Arya se sbližuje se svým "pánem" Tywinem Lannisterem (nyní už jsou skoro jako děda a vnučka =D). Arya je nucena vymýšlet další lži o její minulosti.
Sansa má první krvácení - už smí ulehnout s Joffreyem - a proto se snaží zamaskovat stopy (v knížce pálila prostěradla).

Poprvé za tento díl se podíváme do tábora Mladého vlka Robba Starka. Robb se chystá do Skaliska vyjednávat o kapitulaci a přizve také lady, o které stále nevím jak se jmenuje (Jeyne Westerling) na návštěvu tohoto místa.

Zoufalá khaleesi stále hledá své děti a nyní se dozví kdo stojí za touto "svatokrádeží" a znovu dostane pozvánku do domu Neumírajících.
Konečně se také setkáváme s Králokatem, který se pokusí o neúspěšný útěk.
Tyrion s Cersei (začínají si nebezpečně rozumět) se dozvídají o Stannisově postupu - Stannis dorazí během a pravděpodobně zaútočí během jednoho týdne. To svědčí o jediném Bitva o Černovodu (S02E9) se blíží !

 9/10















Žádné komentáře:

Okomentovat